Badmintonplus.eu ismertető

BadmintonPlus.eu oldal megtekintése (link)

MrBadminton

Gamifikáció, azaz ismeretszerzés játékosan

A rendszer legfontosabb funkciója, hogy a kor szellemének megfelelő módon (játékosan, online) szorosabbá vonja a fiatal sportolók és a sportáguk közötti kapcsolatot. Telefonon, tableten, laptopon és számítógépen is használható.

A rendszer legfontosabb funkciója, hogy a modern kor elvárásainak megfelelően, játékosan és online módon vonja szorosabbá a kapcsolatot a fiatal sportolók és sportáguk között.

Tény, hogy minél többet foglalkozik valaki a tollaslabdával, annál szélesebb perspektívából fogja látni a sportot. Ebben nyújt segítséget a rendszer.

A SZUPER TOLLAS-ban a gyerekek játékos módon, jelvények megszerzésével, küldetések teljesítésével, pontrendszer segítségével léphetnek előre a rangsorba. A folyamat során virtuális rangokat kapnak (újonc, kezdő, haladó, profi, mester), de bizonyos szintek elérése esetén fizikai jutalmat is kap a játékos (érem, kupa, póló, ütő, grip stb.).

Hasznos az edzőnek

A SZUPER TOLLAS azon kívül, hogy egy kiváló eszköz az edző oktatómunkájának kiegészítésére, a gyerekek motivációjának feltérképezésében is segít. Az edző látja kik azok a gyerekek, akik nagyobb érdeklődést, szenvedélyt mutatnak a sport iránt, ami esetleg kizárólag az edzéseken keresztül nem egyértelmű. Látja, hogy kikből hiányzik bizonyos motiváció, és így ő feléjük külön figyelmet tud biztosítani edzésen.

Edző közreműködése

A rendszer használatához elengedhetetlen az edző közreműködése.
Ő motiválja a gyerekeket a rendszer használatára

 • Jutalmakat oszt
 • Értékel
 • Jelenléti ívet vezet
 • Visszajelzést ad, kommunikál a gyerekekkel
 • Bővítheti a rendszer tartalmát (új kérdéseket tesz a kvízekbe, bővíti megnézendő weboldalak, videók listáját stb.)
Bárki lehet ranglistavezető

A SZUPER TOLLAS egy olyan rendszer, ahol egy kisebb játéktudású játékos is lehet ranglistavezető. A rendszer méri a gyereknek a sportág iránti érdeklődését, aktivitását, és ezt egészíti ki az edzők egyedi jutalmazása. Például a KIEMELKEDŐ VERSENYZÉS jelvényt az edző nem kizárólag a versenyt megnyerő játékosnak adja, hanem olyanoknak is, akik saját magukhoz képest kiemelkedően teljesítettek.

Itt játékos módon, kvízek kitöltésével, jelvények megszerzésével, pontrendszer segítségével léphetnek előre a rangsorban. A folyamat során virtuális rangokat kapnak és bizonyos szintek elérése esetén fizikai díjjal is gazdagabbak lesznek, melyet az edzők juttatnak el a sportolókhoz.

Csapategység erősítés

A SZUPER TOLLAS jól funkcionál mint közösséget építő erő. Egy-egy klubban sok gyerek használja, ezzel közös témát biztosít. A gyerekek tudják követni egymás aktivitását, egymással tudnak kommunikálni, ezzel pedig a csapatszellem erősödik.

Kvízek, azaz hogyan tesztelhető a megszerzett elméleti tudás?

A SZUPER TOLLASBAN a tanulási folyamat nem a hagyományos lecke-számonkérés módon történik, hanem játékosabb jelleggel, kvízek alkalmazásával. A kvízek mind a gyakorlati, mind az elméleti tudnivalók elsajátításában segítenek.

A sportok esetében – különösen fiatal korban – a tudás gyakorlati részét leginkább edzésen szerzik meg. Az elméleti tudás (taktika, technika, szabály, egyéb sportági ismeret) az edzők, idősebb játékosok segítségével az edzéseken és versenyeken “ragadnak rá” a sportolóra. A szabályokról nem szoktak dolgozatot írni, de elvárt azok pontos ismerete.

Ennek kiváló módja egy játékos kvíz kitöltése.
A kvízek tudatosítják a gyerekekben azt, hogy a sport több annál mint, hogy edzésen gyakorolja a játékot, aztán mehet a meccs. Igényt gerjeszt ahhoz, hogy jobban megismerje a többet foglalkozzon sportágával.
A kvízekben már a kérdések illetve a megadott válaszlehetőségek elolvasása is elgondolkodtatja a sportolót. Ha olyan kérdésekkel találkozik, amire nem tudja a választ, akkor tudatosul benne, hogy tényleg, ez is hozzátartozik a sporthoz, és igénye támad az információ megszerzésére.
Minél többet foglalkozik a gyerek a tollaslabdával, annál eltökéltebb lesz, annál szélesebb perspektívából látja a sportot.

Az edző az edzéseket elmondottakat is tudja tesztelni a kvízek segítségével.
A válaszlehetőségeket úgy alakítottuk ki, hogy a jó válasz kiválasztása ne igényeljen külön felkészülést. Amikor a megfelelő sportági tapasztalattal rendelkező játékos kiválasztja a jó választ, azzal rögzül fejében az információ
A cél elérésére a több válaszlehetőségből az egy jó megoldás kiválasztása a legalkalmasabb, de a rendszer képes többválaszlehetőségű vagy akár nyitott kérdéseket is használni. A feleletválasztásos kérdéseknek az előnye az, hogy a pontozás teljesen automatikus. Ha nyitott (esszé jellegű) kérdések is szerepelnek benne, akkor a kiértékelést az edző végzi el, aminek eredményéről értesítést kap a játékos.

Jelenleg 15 kvíz szerepel a rendszerben, kvízenként 5-5 kérdéssel. Ez természetesen testreszabható, a kérdésbank tetszőlegesen bővíthető.

A kvízkérdésekben szöveges, képi és videóanyagok is szerepelnek, hogy érdekes, változatos legyen a kitöltés.

A kvíz kérdések a következő témakörökből kerülnek ki:

 • szabály
 • technikai
 • taktikai
 • általános tollaslabda ismeret
 • általános sportműveltség
 • sportspecifikus angol kifejezések

A kvízeknél HINT-eket is alkalmazunk, amelyek segítséget nyújtanak, ha egy kvízkérdés nehéz lenne a játékosnak. A HINTEK szöveges, képi vagy videós segítséget jelentenek, amelyek igénybevételét a rendszer a pontszámok módosításával veszi figyelembe.


Összefoglaló

BadmintonPlus.eu oldal megtekintése

Funkciók Hol találom? Mire jó?
Kvízek Fő menüsor Tollaslabdával kapcsolatos kvízek kitöltésére van lehetőség. A kvízek kitöltéséért pontok, érmek a jutalom.
Tudásbázis Fő menüsor Hírek, információk olvashatók a tollaslabda világából. Összegyűjtöttünk jó néhány weboldalt, melyek böngészése közben hasznos információkra tehetnek szert, segítségükkel naprakészek lehetnek a tollaslabda világában.
A rendszer gazdag videóanyaggal támogatja a gyakorlati fejlődést. Az oldalon edzők és profi játékosok videói mutatják be egyes gyakorlatok helyes végrehajtását.
Jutalom rendszer Fő menüsor Pontszerzési módokról, elérhető érmekről és jutalmakról olvashatnak itt az érdeklődők. Ezen túl saját, megszerzett pontjaik listáját is itt találják.
Versenyek Tudásbázis Főmenü Versenyek almenü A Magyar Tollaslabda Szövetség által használt rendszeren keresztül követhetők nyomon a meghirdetett tornák!
Videóanyag Tudásbázis Főmenü “Videó gyakorlatok: 1. lábmunka” és “Videó gyakorlatok: 2. ütések” almenü A tollaslabda játékhoz elengedhetetlen gyakorlatokat találsz itt. Edzők és profi játékosok videói mutatják be ezek helyes végrehajtást.
Közösségi modul Az üzenőfal és a csoportok menün keresztül, illetve a jobb felső sarokban a navigációs menün keresztül Eseményeket oszthatsz meg játékostársaiddal, csoportokat alkothattok, üzenhettek egymásnak, programokat szervezhettek, tarthatjátok a kapcsolatot

eu_hu
Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez, azonban ezzel nem befolyásolja a szerzők nézeteit és a project tartalmát. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a project során megfogalmazott információk és adatok tekintetében, nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.